• Racing Club Hades Hasselt • Putvennestraat 81 • 3500 Hasselt

RC Hades Younited

ONS HOMELESS TEAM WORDT EEN YOUNITED-TEAM

De Belgian Homeless Cup is aan zijn elfde jaar toe. Bij het uitblazen van de elf kaarsen keek de organisatie eens goed in de spiegel. Zijn naam gaf weliswaar duidelijk aan rond welke thematiek zij werkt (dak- en thuisloosheid), maar kon als stigmatiserend ervaren worden .

Daarom besloten zij om verder te gaan onder een nieuwe naam: Younited Belgium. Ambiorix blijft het boegbeeld, in een opgefriste versie. De dapperste aller Belgen staat symbool voor de kracht en moed van de deelnemers. De nieuwe baseline verwoordt dan weer de ziel van Younited Belgium: My Team, My Home .

Elk team dat is aangesloten bij Younited Belgium is een samenwerking tussen een voetbalclub en sociale organisaties. Meer informatie: www.younited.be

Ook RC Hades heeft een Younited-team. Wij werken hiervoor samen met de stad Hasselt en een aantal sociale partners: het OCMW, CAW, CAD, RIMO, straathoekwerking en met voetbalclub RC Hades..

De spelers en supporters van RC Hades Younited zijn experten in het dagelijkse overleven.
Zij strijden tegen kwetsbaarheid op vlakken zoals huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede en verslaving. Ze vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis.