• Racing Club Hades Hasselt • Putvennestraat 81 • 3500 Hasselt

Football+ Foundation

Het voetbal is altijd al een maatschappelijke speler van formaat geweest: vele spelers, ouders, wedstrijden. Het voetbal brengt ons samen in een geest van gelijkheid, want de bal is rond voor iedereen: respect omdat we wel verschillend zijn, maar allemaal gelijk.

Football + Foundation stimuleert clubs om socialer engagement aan te gaan t.o.v. minderheden in de maatschappij. RC Hades is dus meer dan voetbalclub en wil ook meer zijn: iedereen, ongeacht zijn geaardheid, kleur of afkomst krijgt een plaats bij onze club.

We willen dit ook concretiseren: geen woorden, maar daden. Acties zullen op het getouw gezet worden om dit onder de aandacht te brengen. Fair-play, integratie, geen homofobie, mensen met een motorische of mentale handicap... Iedereen verdient RESPECT.

In de loop van de volgende maanden zullen we op tal van manieren ons sociaal engagement vergroten en bepaalde groepen in the picture brengen. Hou onze acties in het oog!

RC Hades, one team, one goal, wij zijn een plusclub... er is meer dan voetbal bij ons... Normen en waarden meegeven en die koesteren is een van onze missies.